У Павлограді на фестивалі зварили помаранчевий борщ "по-донбаськи"

Під час святкування Дня міста в Павлограді вперше провели етнофестиваль кулінарного мистецтва "Свято національного блюда", темою якого став борщ

У Павлограді на фестивалі зварили помара…

Про це повідомляє "Павлоград", передає Depo.Дніпро.

У фестивалі брали участь команди вимушених переселенців "Справжні господині", ОСББ "П'ятихатки", творчого об'єднання "Дощ" і ромської громади "Амаро Кхер".

Команди готували свої борщі прямо в сквері ім. Т. Шевченка. Домашнім завданням була підготовка хліба до борщу - коржів, паляниці, пампушок, короваїв і т.п. Всі учасники повинні були сервірувати стіл в національних традиціях.

"Ми приготували помаранчевий борщ по-донбаськи. Його секрет - додавання лимона. А до нього - домашні пампушки з часником, - коментує керівник БФ "Турбота", переселенка з Луганської області Наталія Уставіцкая. - Складність для нашої команди була в тому, що якщо інші учасники давно один одного знають, то ми - люди з різних областей, з різних міст. Але ми змогли об'єднатися".

Спробувати борщ могли усі бажаючі.

Нагадаємо, що у Дніпрі пройшла дегустація нового армійського сухпайка: каша (10 видів), суп (3 види), борщ, горох (2 види), квасоля (2 види), картопля (2 види), шоколад, вітаміни тощо.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme