На Дніпропетровщині зросло виробництво м'яса

Область посідає третє місце в країні за чисельністю поголів'я свиней та за обсягом виробництва м'яса, четверте – за поголів'ям птиці

На Дніпропетровщині зросло виробництво м…

Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації, передає Depo.Дніпро.

"За останній рік на 10 % збільшилося поголів'я курей. М'ясо птиці складає переважну частину всього м'яса, виробленого господарствами. На одного мешканця Дніпропетровщини припадає майже 10 голів птиці та 300 штук яєць на рік", – зазначили в управлінні.

Птахофабрики нарощують оберти за рахунок різноманітних інновацій: новітні технології освітлення та обігріву, сучасні досягнення у селекції.

Підприємці встановлюють біогазові установки, які переробляють пташиний послід в електроенергію.

Зокрема, Орельська птахофабрика обладнана найбільшим і найпотужнішим біогазовим устаткуванням в Європі.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині різко зросло виробництво ковбаси.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme