На Дніпропетровщині зросло виробництво м'яса
Область посідає третє місце в країні за чисельністю поголів'я свиней та за обсягом виробництва м'яса, четверте – за поголів'ям птиці
Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації, передає Depo.Дніпро.
"За останній рік на 10 % збільшилося поголів'я курей. М'ясо птиці складає переважну частину всього м'яса, виробленого господарствами. На одного мешканця Дніпропетровщини припадає майже 10 голів птиці та 300 штук яєць на рік", – зазначили в управлінні.
Птахофабрики нарощують оберти за рахунок різноманітних інновацій: новітні технології освітлення та обігріву, сучасні досягнення у селекції.
Підприємці встановлюють біогазові установки, які переробляють пташиний послід в електроенергію.
Зокрема, Орельська птахофабрика обладнана найбільшим і найпотужнішим біогазовим устаткуванням в Європі.
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині різко зросло виробництво ковбаси.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро