У яких частинах овочів найбільше накопичуються нітрати
Нітрати використовують при вирощуванні фруктів, овочів і зелені
Про це повідомила головний лікар міського центру здоров'я Алла Толчинська, передає Depo.Дніпро.
Через надмірну концентрацію нітратів виникає загроза отруєння.
"Що стосується овочів і фруктів - нітрати містяться особливо в зелені. Найбільше в стеблах. Тобто, якщо ви їсте, наприклад, петрушку і кріп, то їжте листочки. Дуже добре замочувати овочі, фрукти і зелень в холодній воді на пару годин. Вода забирає нітрати, до 25% йде в воду. Можна два рази замочувати. Це вже перевірений метод виведення нітратів", - зазначила вона.
У моркві нітрати накопичуються всередині стрижня.
"Якщо ви купили морквину і там товстий білий стрижень, то можете її відразу викинути. А коли очистити шкірку, зрізати місце біля хвостика - тоді безпечніше", - додала вона.
Дуже багато нітратів накопичується в буряках. У капусті - в качані і верхніх листках. У динях і кавунах накопичуються ближче до шкірці. Їх краще замочувати у воді.
Лікарі радять не вживати м'якоть кавуна, яка розташована ближче до шкірки.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро