У Павлограді на фестивалі зварили помаранчевий борщ "по-донбаськи"
Під час святкування Дня міста в Павлограді вперше провели етнофестиваль кулінарного мистецтва "Свято національного блюда", темою якого став борщ
Про це повідомляє "Павлоград", передає Depo.Дніпро.
У фестивалі брали участь команди вимушених переселенців "Справжні господині", ОСББ "П'ятихатки", творчого об'єднання "Дощ" і ромської громади "Амаро Кхер".
Команди готували свої борщі прямо в сквері ім. Т. Шевченка. Домашнім завданням була підготовка хліба до борщу - коржів, паляниці, пампушок, короваїв і т.п. Всі учасники повинні були сервірувати стіл в національних традиціях.
"Ми приготували помаранчевий борщ по-донбаськи. Його секрет - додавання лимона. А до нього - домашні пампушки з часником, - коментує керівник БФ "Турбота", переселенка з Луганської області Наталія Уставіцкая. - Складність для нашої команди була в тому, що якщо інші учасники давно один одного знають, то ми - люди з різних областей, з різних міст. Але ми змогли об'єднатися".
Спробувати борщ могли усі бажаючі.
Нагадаємо, що у Дніпрі пройшла дегустація нового армійського сухпайка: каша (10 видів), суп (3 види), борщ, горох (2 види), квасоля (2 види), картопля (2 види), шоколад, вітаміни тощо.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро