На Дніпропетровщині медики б'ють на сполох через випадки ботулізму

Лікарі закликають людей не забувати, що влітку їжа може бути небезпечною 

Про це заявив під час прес-конференції лікар-інфекціоніст міської клінічної лікарні №21 Володимир Чумак, передає Depo.Дніпро.

"Люди забувають про те, що основним джерелом ботулізму є харчові продукти – в'ялена риба кустарного походження і консервація", – зазначив він.

За інформацією Чумака, з початку року на території області зафіксовано 3 випадку ботулізму – один у Верхньодніпровському районі, два – у Нікопольському. Він підкреслив, що у ботулізму висока летальність, особливо якщо вчасно не ввести протиботуліновий антитоксин. Цього року Дніпро отримав 20 доз такої сироватки.

Нагадаємо, у Нікополі чоловік захворів на ботулізм через те, що вживав слабо солону рибу, яку виготовив у домашіх умовах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme